Злободневно

Дървени истории

 Доживяхме и това – прокуратурата да проверява общинското горско.  
  И сигурно има основание, защото цяло лято самоковци така и не разбраха ще могат ли да си купят дърва на 36 лв за кубик или не. Държавата в лицето на Мирослав Найденов казваше да, но тук в Самоков от общинското горско казваха не.
Първо нямаше дърва, после нямаше кой да сече, а накрая уж имаше само за социално слабите, все едно, че останалите хора не си плащат данъците и нямат право да се възползват от услугите на това ведомство, а после изобщо не беше ясно за кой има и за кой не.
  Оправданията на ръководството на лесничейството станаха полюсни и противоречиви. Дори направихме експеримент, в който си подадохме заявление, в което желаем да си купим 10 кубика дървесина, само толкова са били разрешени. Дадоха ни входящ номер, оставихме телефон за контакт, на който и до днес ни търсят.  
Засрамете се, уважаеми ръководители!
Изведете ясни и точни критерии, за да знаем можем ли да си купуваме дърва от вас или не.
От друга страна гората е станала на клечки за зъби – и пак, съгласно обичайното оправдание, не е ясно кой е виновен. Тука изобщо не е ясно  кой за какво отговаря. Слушаме мрънкане и оправдания по заседанията на общински съвет. И както казват хората „Те го плюят, то си мисли, че това е светена вода”.
  И така историята бясно се завърта като развалена плоча за кой ли път. Така ще си говорим, докато не остане гора или докато почнем да внасяме дърва за огрев от Гърция!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close