Общество

“Darling dance” е новата танцова група към Младежки дом – Самоков

Анна Манова

От  месец юни голямото творческо семейство на Младежки дом – Самоков се увеличи с още една група. Тя се казва „Darling dance” и е ориентирана към съчетание на аеробика и модерни танци. Ръководител на новосформираната формация е отговорникът на Дома Латинка Щъркелова.

Групата е съставена от три 11-годишни момичета, които са обединени от любовта си към движението в ритъма на музиката. Треньор на групата е Мария – Анджела Красимирова, която е възпитаник на СУ „Отец Паисий” и от една година е част от националния отбор по аеробика на България. Заедно с нея различни фигури измисля и Стефанина Вукадинова. Стефанина е ученичка в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, а от две години посещава групата по народни танци на Кирил Амбарков – ФТА „Рила”. Третата участничка в танцовия състав е Лилия Василева, която от идната есен ще бъде възпитаник на ПГ „Константин Фотинов” и от една година е част от самоковския клуб „Рилски баскет”.

Заниманията на момичетата са стартирали от средата на юни, по три пъти в седмицата. А вече са готови с първото си съчетания.  Първото излизане на „Darling dance” на сцена ще бъде като част от лятната програма на Младежкия дом. Амбицията на момичетата и тяхната ръководителка е да имат възможно повече излизания и поле за изява. А догодина да вземат участие на Детски денс фест „Самоков танцува”, който се проведе пилотно на 1 юни тази година на площада в Самоков.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close