Местен бизнес

Дългият път на хляба


 -Г-жо Стефанова, собственик сте на Хранително-вкусов комплекс, как се справяте?

-С много усилия, като навсякъде.

-Какви са наблюденията ви към днешна дата?

– Забелязвам, че хората са доста обезверени. Много рядко да влезе някой усмихнат. Най-вероятно една от причините за това е тежката зима. По-възрастните хора споделят, че такава студена и люта зима не е имало от 1954 г. Въпреки това съм оптимист.

-Поддържате ли отношения  с големите търговски вериги?

-Не зареждаме търговските вериги. Личните ми предпочитания са насочени към кварталните магазинчета. Знам, че собствениците на тези обекти полагат усилия, постигнали са нещо, и най-малкото си плащат осигуровките. Много хора пазаруват и от големите вериги, но главно когато има някакви промоции.

-Ще се променя ли цената на хляба?

-Цената на хляба не е променяна много отдавна. За сравнение мога да кажа, че 1-1.20 лв. струва хляба в град като Сандански. Нали знаете конкуренцията каква е? 10 или 20 стотинки понякога са от голямо значение.

-Правите и доставки за селата?

– Като цяло селата обезлюдяват. Известно оживление има през лятото. След като завършат училище децата отиват при бабите и дядовците на село. Това се забелязва и при нас.

-Проблем с кадрите имате ли?

-Не обичаме да сменяме доставчиците и работниците.  Доказали сме се пред тях и те пред нас.

-Кризата как ви се отразява?

-Все още се задържа тази криза. Определено си личи, че хората нямат пари. Известно раздвижване се наблюдава  главно около абитуриентските балове.

-Съжалявате ли, че сте избрала Самоков като място за своя бизнес?

-Никога не съм съжалявала. Всички в семейството ми сме родолюбци, обичаме Самоков и България. Смятам, че дърво без корен не вирее. Самоков е хубав град, но просто за някои неща е нужно малко повече съзнание.  

-Има ли бъдеще Самоков  като туристически град?

-Има. Ако не се допусне прекалено застрояване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close