Седмицата

“Да почистим България ”!

Община Самоков  е регистрирана като партньор в националната кампания “Да изчистим България”.  Както почистването на Лазаровден, така и този път  на 4 пункта /предният  ден на 11 май/ ще бъдат раздавани чували и ръкавици. Общината е определила за чистене 3 участъка – Туристическата градина / поречието на Бистрица и екопътеката/, парк Лаго от западната страна на Искъра, парк Ридо – около мотополигона.

Пунктовете за раздаване на материалите  ще бъдат разположени на площадчето в квартал  „Самоково”, на площадчето в кв. „Възраждане”, до тотопункта в IV квартал и на центъра пред Младежкия дом.

Единствената фирма, която сe e  свързала с Общината  и е  заявила  желание за участие в кампанията са “Си Комерсиал 7” ЕООД. Цялата организация, свързана с това  я прави самата фирма. Това, важи за всеки друг, който иска да се включи като организатор и се е регистрирал в сайта на кампанията.

Надя Бранкова от „Си комерсиал 7” ЕООД, каза пред „Самоков 365”, че те са назовали акцията  „Сливи за смет”. Тоест- на всеки един чувал с боклук, ще има подарък- руло. Началото е обявено за 9 сутринта на 12 май и всички желаещи да се участват трябва да се съберат пред офиса на фирмата, където ще бъдат раздадени чували и ръкавици.  

Маршрутът за чистене е  разпределен в няколко  лъча. : улица „Грънчар”, където ще се почистват и тротоарите; оттам оборка по посока пространствата в близост до Околовръстния път; от Околовръстния път линията следва пътя  към  село Драгушиново ; ще се ликвидира и сметището зад фабриката „Рилски лен”. 

Екипът на „Самоков 365” също ще  се присъедини  към инициативата и приканваме всички самоковци да го направят.  Много малко общи идеи вече ни свързват, за да си позволим да бъдем  избирателни. Никой не обича да живее сред боклуци, още повече когато ние сме ги разпространили.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close