Предприемачи

Боровец с летни атракции за туристите

  Хотелиери и „Бороспорт” АД – дружеството концесионер на пистите в Боровец ще впрегнат задружни усилия за привличане на туристи и през летния сезон. Намеренията бяха оповестени официално преди няколко дни на среща в хотел „Рила”. Все още не се знае в детайли какво точно ще се случва. Планира се началото на инициативата да бъде поставено около абитуриентските празници. Идеята е зрелостниците, празнуващи в курорта да се почувстват специални. В навечерието на 1-ви юни в центъра на събитията попадат децата. Организаторите обещават, че ще бъде обърнато специално внимание на момичетата и момчетата в неравностойно положение. За младите таланти е предвидена възможност да изявят своите творчески заложби в работилници за джунджурии.
  В края на месец юни, собствениците на туристически обекти в Боровец са предвидили приятни изненади за посетителите на курорта. Те ще могат да опитат от прочутия рилски зелник и да дегустират кисело мляко, айран и други продукти от местни производители в компанията на танцов ансамбъл „Гайтани”. Помислено е също така за почитателите на билките и ароматните отвари, които ще бъдат сюрпризирани с лекция от Детелин Фунтаров.
  „Черешката на тортата” в началото на юли е автомобилното състезание „Рали България”. Тази година, то стартира от Самоков и преминава през Боровец. За пореден път надпреварата ще привлече вниманието на любителите на високите скорости. 21-ви юли е денят на самоковските занаяти. Най-накрая те ще заемат полагащото им се място в културния живот на града.
  На 3-ти август пристига пътуващото кино на Андрей Слабаков с филма „Подслон”. Идеята е в рамките на прожекцията да се въртят рекламни клипчета с изгледи от обекти на Боровец. В продължение на два дни –  от 23 до 15 август ще се проведе стрийт фест, съпътстван с концерти на млади групи, надпиване с бира, рисуване с графити и още какво ли не.
  Около 6-ти септември е предвидено закриването на сезона с изпълнения на известни музиканти. Извън инициативите, включени в културния календар за лятото, са замислени постоянни експозиции и изложби на картини. Ценители на изкуството ще имат възможност да откупят творбите. Всичко дотук звучи добре, но засега е в сферата на добрите пожелания. За да стане реалност, е необходимо хотелиерите, „Бороспорт”АД и Общината да обединят усилията си.
  „Лятната програма ще стане окончателно готова до 20-ти май” – заяви Николай Илиев – маркетинг директор на „Бороспорт” АД. Важен акцент е изграждането на пейнтбол център и подновяването на велотуровете. Очакванията са хотелиери, ресторантьори, собственици на заведения и търговски обекти в курорта да подпомогнат финасово реализацията. В замяна на инвестицията ще могат да разчитат на туристи и през лятото. И това е само началото. Дори първата година да няма кой знае какъв резултат няма място за тревога. Целта е постепенно курортът да затвърди позициите си като предпочитано място за отдих през лятото. Това би било от полза за всички.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close