КултураОбществоРегионалниСамоков

Бойко Павлов и неговите малки художници разкриват с четка какво има „От другата страна на дъгата“

Анна Манова

Изложба под надслов „От другата страна на дъгата“ подготвят възпитаниците от школата по изобразително изкуство на Бойко Павлов. Тя ще се проведе на 5 април /петък/ от 17:30 часа във фоайето на Художествена галерия „Проф. Васил Захариев“.

В изложбата ще се включат 37 участници със свои платна. Най-малкият сред тях е на 5 години, а най-големият на 17. На място ще могат да бъдат видяни натюрморти, портрети, графики и пейзажи. А те са пресъздадени чрез различни техники – акварел, темперни бои, маслени бои. Началото на изложбата ще бъде поставено с участието на СКХГ „Джорджия“, които ще представят свои съчетания. Няколко от малките художнички са и гимнастички от школата на Джорджия.

Заглавието на изложбата не е избрано случайно. Дъгата съдържа в себе си множество цветове и се появява след дъжд – за да подари надежка и красота.

„Всеки е виждал дъга и знае за нея. Но ние с учениците ми търсим нещо, което е по-дълбоко, нещо отвъд нея, там където излизат всички цветове“, сподели пред „Самоков 365“ ръководителят на школата Бойко Павлов.

Последната изложба на учениците на Павлов бе през есента на 2021 година и се проведе заедно с пленер в Сарафската къща. След почти тригодишно прекъсване заради пандемията, този април ще бъдат показани платна, които са рисувани през целия период.

Школата, която съществува вече 15 години, не е прекъсвала дейността си. От нея са излезли много талантливи деца, които са продължили своя професионален път в Националната художествена академия.

„Много съм горд с тези ученици, защото те имат реални постижения. Не говорим само за миналото, но и за настоящето“, подчерта Павлов.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close