Седмицата

Без Би Ти Ви по “Булсатком”

От 2-ри януари 2013 г. абонатите на “Булсатком” вече не могат да гледат програмите на бТВ Медия Груп. Операторът спря сигнала заради изтекъл договор и неуредени условия за продължаване излъчването на каналите на бТВ. Клиентите на доставчика тънат в неведение и постоянно питат кога отново ще могат да проследят любимите си предавания.
  „Все още се водят преговори между доставчика „Булсатком” и бТВ Медия Груп, чийто собственик е СМЕ” – информираха служителите от местния офис. Целта на преговорите е да не се увеличава цената за крайния абонат. Първоначалният вид на договора, предоставен от бТВ, предвижда 3 пъти по-висока такса от досегашната. Освен това всички канали, които са общо 7 на брой, трябва да бъдат в основния пакет. Това би довело до увеличение на най -ниската такса за абсолютно всички абонати. Основният пакет в момента струва 12.80 лв.
С  МЕ, като медийна групировка, притежават и 11 канала на румънския телеком, които също са спрени за абонатите. Водените преговори са и по тази линия. За периода, в който няма излъчване, абонатите ще бъдат компенсирани от февруарската такса, тъй като доста от клиентите са предплатили още през декември таксите си за месец януари. Операторът ще оказва и съдействие за настройка на телевизионните приемници на клиентите си за приемане на ефирен сигнал.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close