Местен бизнес

Beauty salon „Максима” – красотата преди всичко

Maxima1

Анелия Балабанова

Косата е един от основните елементи, изразяващи красотата на човешкото тяло и определено е от тези, които правят най-силно впечатление при първата среща с непознат.  Какво правим, когато забележим, че тя е започнала да се омазнява често, да цъфти и губи блясъка си? Обикновено повечето от нас предприемат спешни мерки и си купуват някой скъпоструващ лечебен шампоан, балсам, маска или от все по-често рекламираните чудодейни препарати, които освен, че измиват, подхранват и лекуват косата и придават обем, блясък, здравина, еластичност…Не винаги обаче това помага. Видът също е от значение и затова е важно в какви ръце попадате, за да не останете изненадани от крайния резултат.

Косата и съпътстващите грижи за нея са едни от основните приоритети за Венелина Кръстева, която се занимава с фризьорство от 20 години. „Завършила съм Техникум по облекло и мода в Русе. Като човек, който си обича работата моята мечта беше да имам салон за красота” – споделя Венелина. Едва преди няколко месеца обаче събира сили и дръзва да осъществи това свое желание. Като причина за това отлагане във времето тя изтъква възможността да опознае хората и града. Девизът на студио „Максима” е качество и отношение. А защо „Максима”?  Името се ражда спонтанно, но не е случайно. Звучи добре, кратко, запомнящо се е. Освен това е изключително вярно и изпълнено със съдържание. Положените грижи и удовлетворението на клиентите са на max. Използва се професионална козметика за коса на утвърдени и реномирани фирми в бранша. Опитът и годините, прекарани с гребена, ножицата и сешоара  също си казват думата.

Един завършен курс от няколко мес
еца не би могъл да те изстреля на върха в професионално отношение. Но, все пак… При определени условия това може да се случи. Важно е в какви ръце попаднеш. Необходими са много труд и големи дози търпение и огромно желание за работа. С бавни, но сигурни крачки Вени се е устремила към другата си голяма мечта – салон, в който да работи екип от реномирани фризьори по подобие на известните стилисти. Нещо много по-различно от процедурите за красота, предлагани на едно място. Това може да се окаже доста трудна задача в малък град като Самоков. Място за отказване обаче няма. Същото важи и по отношение на иновациите във фризьорството и грижата за косата, които специалистката следи непрекъснато. По примера на голяма част от своите колеги, Венелина не пропуска обучение и често провежданите семинари за повишаване на професионалната квалификация. Без колебание и с удоволствие предава наученото на по-младата генерация в организираните от самата нея курсове.

Вече официално сме в летния сезон и трябва да се погрижим за визията си. Както в дрехите, така и в косите да вкараме повече цвят. Така че какво чакате? Импровизирайте. Салон „Максима” е вашето място. Намира се на 4-тия етаж в Бизнес сградата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close