Местен бизнес

Български фирми ще участват на международното изложение в Кьолн

  От 27-ми до 30-ти януари 2013 г., в град Кьолн Германия ще се проведе ежегодното търговско изложение за захарни и сладкарски изделия. ISM e най-значимият в света панаир за бранша. Форумът се отличава с много висока степен на международно участие, като предоставя идеална възможност за презентация на иновативни продукти.
 В Кьолн се провеждат около 70 панаира, много от които са водещи в света за съответната област. При повечето от представените 25 бранша има и българско участие. Броят на изложителите и посетителите се развива постоянно.
  В областта на храните и напитките в целия свят, включително и в България, най-голям е интересът към панаира „Anuga”, който се провежда на всеки две години,  през месец октомври. Българските фирми представят голямо разнообразие от продукти – плодови и зеленчукови консерви, захарни, шоколадови и тестени изделия, млечни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки. За първи път през 2009 г. се представиха и производители на месни продукти, както и производители на биопродукти.
Традиционно силно е българското представяне и на ISM-Международният панаир за захарни и шоколадови изделия. Сред неизменните участници са  утвърдени фирми като „Си комерсиал 7” ЕООД (Самоков), „Софкао” ЕООД (Ихтиман), „Сладък път” ООД (София), Тотал Вини ООД (Лясковец), „Цима 99 ООД” (Стряма).  
  Панаирната програма на Кьолнския панаир в областта на храните и напитките включва и сателитни панаири в Тайланд, Индия, Китай, Япония и други страни. Концепцията „мade by кoelnmesse“, в сътрудничество с местни партньори, успява да се превърне в гаранция за качество и компетентност и заема ключова позиция на международните пазари.
Каква е ползата от участието на панаир?
  Във времето на все по-ограничени ресурси и пътни бюджети, панаирите доказват, че могат да свързват хората и пазарите. Те са един от най-важните източници на информация за тенденциите и новостите в съответния бранш и генератор на бизнес идеи.
Кьолнският панаир предлага много атрактивни условия за презентация и за среща с партньори от цял свят. Целта е да се създадат оптимални условия за директна среща на индустрията с търговията.  Достъп до изложенията имат най-вече специалистите. Българските фирми изтъкват като основна полза от участието си в подобни форуми, не само високия брой, но и високото качество и компетентност на посетителите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close