Седмицата

Атрактивни занимания за спорт и развлечения предлага общината за децата през ваканциите

Атрактивни занимания за спорт и развлечения предлага общината за децата през ваканциите.

Тази година коледната ваканция на учениците, в следствие на многото почивни дни е две седмици. Разбира се много от тях ще се насочат към карането на ски на Боровец. Но и в града има къде да отделят от времето си пред компютъра и телевизия, като направят нещо полезно за себе си и разбира се и приятно.

Ледената пързалка на центъра е атракция, която привлича малки и големи. Специално за дните през ваканцията, община Самоков прави сериозна отстъпка в цената. Наем на кънки е 2 лв. На час, а входът е 1 лв. на час. За организирани групи входа и наема на кънки е общо 2,50 лв. От общината предлагат и месечни карти, които са 12 лв. общо за входа и кънките. Ако детето си има кънки, може да закупи за 8 лв. седмична карта за вход.

Друга възможност за спорт и забавление през ваканцията е басейнът на общинския хотел „Арена“. Там децата до 12 год.,включително, заплащат 2 лв. такса за вход и няма ограничение във времето за престой. Ученици до 19 години пък могат да ползват съоръжението срещу 3 лв. За организирани групи таксата е 1,50 лв. Седмичната карта за деца и ученици е 10 лв. Таксата е само за вход и няма ограничение на престоя.

Добрите алтернативи за спорт и забавление трябва да бъдат използвани през спортната ваканция, за да бъдат децата здрави и да се научат да се забавляват с нещо различно от телевизора и компютъра.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close