Седмицата

Американски студенти и преподаватели гостуваха в НУ „Станислав Доспевски”

 

В НУ „Станислав Доспевски” гостува делегация от далечна Америка. Целта на посещението беше гостите да се запознаят с българската образователна система, да видят какви условия предлага българското училище. Делегатите бяха студенти и преподаватели от университета в град Уинчестър.
  Проведе се дискусия-разговор с Мария Първанова – директор  на училището. Гостите разгледаха отблизо класните стаи, кинозалата, столовата. Играха с учениците в час по физкултура, пяха в час по музика в 1-ви ”а” клас. В 1-ви “г” пък разгледаха как пишат малчуганите. Силно се впечатлиха от богатата украса в стаята, където се обучава предучилищната група.
 Урок по родолюбие на английски език изнесе Гергана Шейнова с момичетата и момчетата от 4-ти „в” клас. Тя им представи презентация на културни забележителности и герои от историята на България. Гостите взеха активно участие в инициативата, отговаряха със завидна информираност на въпросите, а отличните оценки валяха една след друга. Останаха възхитени от топлото, сърдечно посрещане и от условията, които предлага училището. Най-силно впечатление им направиха усмивките на децата. Както е редно в такива случаи, имаше и много снимки за спомен. На изпроводяк, американските посетители получиха много подаръци – мартеници, изработени от децата от 1-ви „г” с  класен ръководил Виолетка Никова и пролетни рисунки с автографи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close