ОбществоРегионалниСамоков

Активности за деца, спортни мероприятия, автомобилно състезание са само част от събитията, планувани за 1. и 2. юни

“Самоков 365”

Почивните дни обещават да бъдат динамични. Празникът на детето ще бъде отбелязан с няколко събития в Самоков. От 9:30 на площада ще започне турнир по настолни игри – шах, дама, “Не се сърди, човече” и др. Организатор е новоучредения Клуб по шахмат.

От 11:00 часа, отново на площада ще има много забавни игри с аниматори, работилнички за приложни изкуства, музика и танци. Същия ден в село Мала църква ще се проведе състезание по риболов за деца. Организатори са Царските рибарници. Денят на детето е избран и за официалното откриване на новоизградения детски кът в Дневния център за деца и младежи с увреждания. Лентата ще бъде прерязана в 11:00 ч.

В съботния и неделния ден ще се проведат две спортни мероприятия. На 1 юни от 10.30 в Бели Искър ще стартира приложно състезание за автомобили 4Х4, а село Говедарци ще бъде домакин на състезание по ориентиране за „Купа Самоков” – част от Държавния шампионат на Федерацията по ориентиране.

Поклонението пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България ще започне в 11.30 ч. на втори юни в градинката при Дом стари хора.  Същия ден от 13.00 ч. на площада в Говедарци ще бъдат връчени наградите на победителите в състезанието по ориентиране за Купа „Самоков”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close