Самоков

96 първокласници посрещнаха в НУ „Станислав Доспевски”

Анелия Балабанова

Отново е 15-ти септември – денят, в който по традиция се открива учебната година. Музика, цветя, балони, много цветни и усмихнати са лицата в училищните дворове – и на ученици, и на учители и на родители. В НУ „Станислав Доспевски” тържественото начало беше поставено под звуците на 100 каба гайди и стихотворението „Аз съм българче” в изпълнение на първокласника Петър Колев. След това Димчо Маринов – преподавател в училището изведе знаменосците под звуците на химна. Дух на патриотизъм и родолюбие съпътстваше цялата програма по повод откриването на новата учебна година.

Специални гости на празника в НУ „Станислав Доспевски” бяха Валя Манчева като представител на Общината, Иван Бърнев – председател на Обществения съвет към училището, Васил Попов – началник на РУП-Самоков. Поздравителен адрес по повод празника имаше от Валентин Милушев – народен представител в 44НС и Дамянова от комисията по образование към парламента. Изящните мажоретни танци проправиха път на талантливия Димитър Гуцалски, който отправи към присъстващите „Молитва”-та на Иван Вазов. Официалната част продължи с тържествен водосвет, отслужен от отец Георги за здраве и благополучие през новата година. Директорът Камелия Асенова пожела попътен вятър и с вълнуващо слово поздрави присъстващите. Празничният маратон продължи с изявите на учениците от 4а клас с класен ръководител Й. Кирова и Кристиян Барански – математик №1 на училището.

Както повелява традицията, директорът Камелия Асенова би първия училищен звънец и лисна менчето, за да върви по вода на всички ученици, учители, родители и служители в НУ „Станислав Доспевски”. Водещата Катя Янакиева представи и покани да прекрачат училищния праг първокласниците, след тях предучилищните подготвителни групи вторите,третите и четвъртите класове като накрая представи и останалите преподаватели –  Димчо Маринов, Гергана Шейнова, Детелина Биволева, Галина Иванова, Георги Зафиров и новите госпожи Лили Маджарова и Емилия Кръстева. Родителите с нетърпение и вълнение, още по-голямо от това на децата влязоха в училището. За добре дошли в класните стаи малчуганите бяха посрещнати с питка и мед. През тази учебна година в НУ „Станислав Доспевски ще се обучават 4 паралелки /96 деца/ първи клас, 249 втори-четвърти клас и 23 в предучилищна подготвителна група.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close