ОбществоРегионалниСамоков

95-годишен мъж тъне в мизерия във вилна зона край Самоков

„Самоков 365“

95-годишен възрастен мъж тъне в ужасна мизерия във вилна зона „Лавандула“ край самоковското село Злокучене. За случая сигнализираха очевидци, които споделиха тъжната съдба на възрастния човек в групата „Забелязано в Самоков“.

От публикацията става ясно, че мъжът е изоставен край самоковското село. За него се грижат съседи. Освен това днес е намерен паднал, а от няколко дни не се храни. От написаното става ясно, че мъжът няма ток от юли месец и живее в страшна мизерия. Предвид това, че застудява той няма реален шанс да оцелее.

Съседите апелират за помощ, като са упоменали, че няколко пъти са сигнализирали прокуратурата в Самоков, търсели са й близките. Оказва се, че институциите отказват да приемат възрастния човек, както и че няма закон, който да принуди наследниците да се грижат за своя роднина. И това е причината той да е изоставен.

Днес живеещите в близост, след като са го открили паднал навън са повикали екип на Спешна помощ. На място се е отзовава лекар, който се опитва да се свърже с институциите и община Самоков, но не получава съдействие. Единственото, което успява да направи е да премери кръвното на 95- годишния човек. От заснетите кадри се вижда лошото здравословно състояние на възрастния мъж.  Продължаваме да следим случая.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close