ЗлободневноРегионалниСамоков

81 положителни лица са регистрирани в самоковско за изминалата седмица

“Самоков 365”

81 положителни PCR теста са регистрирани за територията на община Самоков за изминалата седмица. Така общият им брой от началото на извънредното положение достигна цифрата 498.

Увеличава се броят и на активните лица, като от понеделник миналата седмица до тази сутрин увеличението е с 62 лица, като бе премината цифрата от 200 лица. Така към момента активните случаи на коронавирус в Самоков са 230. От тях 189 са на домашно лечение.

Тревожна е тенденцията за увеличаване на броят на хоспитализираните лица, което всъщност се очертава и главния проблем с лечението на коронавирус. Само за една седмица броят на хоспитализираните се е увеличил трикратно, като миналата в болница са били 13, а към днешна дата те са вече 41. Оптимистичните данни са единствено по отношение на броя на оздравелите, които през тази седмица се е увеличил с 16.

Припомняме, че цифрата от 238 излекувани се задържа повече от две седмици без промяна и към тази сутрин, цифрата на оздравелите е вече 254. За съжаление през изминалата седмица двама са загубили битката с болестта и така от началото на извънредното положение до момента са починали 14 лица, диагностицирани с Ковид – 19. Добра е и тенденцията за броят на лицата, поставени под карантина. Спрямо миналия понеделник, карантинираните са с 8 по-малко и към тази сутрин техният брой е 146.

Общо за периода на извънредното положение лицата, били под карантина са 1975, от тях 1774 са отпаднали. Тенденцията в Самоков с развитието на епидемията от Ковид -19 не е по-различна от това в по-голямата част от страната. И тук само през последните 3 дни са диагностицирани 60 нови случая.  В МБАЛ – Самоков функционира Ковид отделение, като се разкриват и допълнителни легла, но капацитетът и възможностите за разкриването на повече легла е в пряка зависимост от наличието на медицински персонал.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close