ЗлободневноРегионалниСамоков

8 случая на заразени от коронавирус в Самоков за последните 24 часа

Вътрешното отделение в болницата е под каратина

„Самоков 365“

 Осем са новите случаи на заразени с коравирус инфекция в Самоков за последните 24 часа. Заради мъжа от Долна баня, настанен във Вътрешното отделение в края на май и дал положителна проба за Ковид -19, отделението е под карантина от 4 юни.

Разпореждането е от РЗИ заради установения на 3 юни пациент от Долна баня с положителен тест за Ковид 19. Още същия ден са направени тестове на медицинския персонал на Вътрешно отделение, на пациентите, на отделението по образна диагностика и клинична лаборатория. Общият брой на тествани пациенти и персонал включва 16 пациенти и 14 служители.

Днес от изпратените проби са получени резултатите, като осем са положителни. Пет от тях са на пациенти на Вътрешно отделение и три са на медицински лица – един лекар и две сестри. Пациентите своевременно са транспортирани за лечение в инфекциозно отделение на болница УМБАЛ „Света Анна“, като единият болен е със съпътстващи заболявания.

Медицинските лица са без симптоми и под домашна карантина. Инспекторите от РЗИ установяват и тестват контактните лица. Предвижда се да бъдат тествани и други рискови групи по преценка на здравните инспектори.

Related Articles

One Comment

  1. Новите случаи на зараза не ме учудват при тая формална работа на общинския оперативен щаб! В болницата не е създаден ред за опазване на възможността от зараза. При постъпване на пациент с оплаквания, характерни за Ковид 19 в Спешна помощ веднага следва да се осигури “зелен” коридор, същият се изолира сам в помещение, където се влиза само с противозащитен екип, веднага се докладва на Районната полиция и започва разследване. Както е установено болният е настанен при други пациенти, разхождал се е в болницата и безпрепятствено е излязъл от болницата.
    Още в началото на пандемията гражданите на Самоков настояваха да се хлорират, дезинфектират няколко пъти улиците и сградите но само в навечерието на Великден имаше една мижава акция в църквите, колкото да се отчете дейност. Видимо е, че длъжностни лица от т.н.щаб са обсебени от синдрома на управляващите да се хвалят но това минава само пред посредствените хора. В тази връзка бих искала да споделя, че кметът не освободи от наем всички ползватели на общински имоти за периода на пандемията, когато ни беше забранено да излизаме от вкъщи, особено възрастните хора. Свидетели сме от години само на приказки, хвалби, уреждания на свои и………Много граждани не сме доволни от работата на Общинския оперативен щаб, в това число и аз. Болницата е прехвалена съвсем неоснователно за пред гости от вън, реалността е друга – неприятна!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close