Спорт

8-о място за Анев от спринта в Руполдинг

krasi anevХристиана Видинова

Отново бе силно представянето на самоковския биатлонист от Световната купа в Руполдинг, Германия. Анев бе безгрешен на стрелбището и си осигури 8-о място, като остана само на 11 секунди от подиума.  Владимир Илиев допусна само една грешка при стрелбата си и завърши на 1:30.3 мин от победителя Йоханес Бьо.

Точната стрелба и силното бягане осигуриха на „трикольорите“ участие в 15 километровия масов старт. Анев се класира на 27-а позиция, като измина дистанцията за 37:54.8 минути и изоставане от 2.12 минути от победителя Симон Шемп /Германия/. Илиев остана 30-и след като направи 5 пропуска.

Краят на петия кръг от Световното първенство бе изключително драматичен – местата за подиума бяха разпределени чрез фотофиниш. Победата грабна Симон Шемп, Куентен Фийон Майе се качи за първи път на стълбичката с второ място, челната тройка затвори Михал Шлезингер.

Лидер в генералното класиране за Световната купа след 12 от 25 състезания, остава французинът Мартен Фуркад с 516 точки. На второ място се нарежда Антон Шипулин /Русия/ с 471 точки и трети е Симон Шемп с 429. Красимир Анев е 13-и с  актив от 250 пункта, а Владимир Илиев е на 26-о място  с 187 точки.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close