ОбществоРегионалниСамоков

775 кг пластмасови капачки дариха самоковци за националната кампания

Анна Манова

Общо 775 кг. пластмасови капачки дариха доброволци от Самоков за националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те са събрани в периода от месец юли до октомври, а в началото на ноември са предадени в сборния пункт на площад „Александър Батенберг“ в столицата.

Припомняме, че в началото на юли беше поредната кампания, която обичайно се провежда през април, но пандемията наложи нейното отлагане. Тогава приносът на местните доброволци бе значителен – 1474 кг. Капачките се събират основно в металното сърце в Крайречния парк в града, както и в сборния пункт в ОУ „Христо Максимов“. Метално сърце бе монтирано в село Бели Искър, а наскоро такива бяха поставени и в ДГ „Детелина“ и ОДЗ „Зорница“. Очакват се още две “пулсиращи” сърца този път в Марица и Доспей.

„Благодарности на всички хора, които са част от тази кауза. Благодарности за всяка събрана капачка, която не струва нищо, но означава много, защото спасява човешки животи. Благодарности на Община Самоков за подкрепата и съдействието. Продължаваме активното събиране за подмяна на старата амортизирана техника в малките болници“, това написа в социалната мрежа един от основните доброволци в Самоков Ели Георгиева. Тя призова в големите метални сърца да не се пускат торбички, туби с капачки и бутилки. Както и други неща, то е само за пластмасови капачки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close