Спорт

7 подиума и 13 медала за клуба по аеробика

aerobikaСамоков 365

Пореден успех за състезателите по спортна аеробика от клуб „Самоков”. Седем подиума и 13 медала е равносметката за възпитаниците на Калоян Калоянов и Диана Борисова от участието им в Международния турнир в Пловдив. 8 от златните медали станаха притежание на смесената двойка при 15-17 години Анита Гаврилова и Ангел Казаков. Тройката, в която освен тях влиза и Синтия–Мари Ангелова и групата, в която са те и още Тихомир Баротев и Мина Ангелова. На втората стълбичка се качиха и спечелиха сребърните отличия двойката Синтия/ Тихомир и Надя Паунова при жени – индивидуални изпълнения.

Бронзовите медали завоюваха Ангел Казаков – индивидуално и Анита Гаврилова – също индивидуално. Във всички категории при юношите и девойките старша възраст самоковските гимнастици се окичиха с медали.

Без участие във финалите и разпределението на медалите останаха във възрастови категории 9-11 и 12-14, където конкуренцията бе изключително голяма, въпречи че се представиха много добре, без сериозни грешки и с високи оценки. Те отпаднаха от осмиците, поради подреждането им след първите двама от България, които имат това право. Само на 0,05 след вторите останаха Тройката 9-11 и Групата 12-14 години.

По думите на наставниците Калоянов и Борисова, всички заслужават адмирации и поздравления, защото продължават своето развитие и възход, признавани не само от тях, но и от техните колеги и най-верните фенове, родителите на съперниците им.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close