ОбществоРегионалниСамоков

69 ученици взеха участие в първия конкурс за оригинално празнично пожелание в Младежкия дом

„Самоков 365”

За първи път тази година самоковски ученици от различни училища бяха провокирани да напишат оригинално пожелание за предстоящите светли празници. Общо 69 творци се включиха в конкурса, обявен от Младежки дом за най-оригинално коледно и новогодишно пожелание. Участниците бяха от 1 до 12 клас. Най-активни бяха възпитаниците от СУ „Отец Паисий”, които се представиха с 30 участници, след тях се наредиха НУ „Станислав Доспевски”- 29 участници, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – 15 участници и ОУ „Христо Максимов” с двама представители. А жури с председател Анна Манова и членове Христо Христов, Делян Василев и Петя Ахчийска имаше нелеката задача да избере онези, които се отличават с креативност и не са взети в готов вид от интернет. Журито определи три места във възрастовата категория 1- 4 клас, три места от 5-8 клас и 14 поощрителни награди. Награждаването се състоя на 18 декември /понеделник/ от 17:30 часа в салона на Младежки дом.

Преди старта на награждаването талантливите деца от китарен ансамбъл „Акустика”, с ръководител Христо Христво, поздравиха присъстващите с няколко свои изпълнения. Участие в програмата взе и младият преподавател по китара Георги Лазаров с двама от своите китаристи.

В най-малката категория 1-4 клас всички награди бяха взети от ученици от НУ „Станислав Доспевски”. Първото място беше за третокласничката Виктория Шукейн, второто за съученика й Александър Василев. А третата награда отиде при една от най-малките участнички – второкласничката Катрин Бозова. В по-голямата възрастова категория 5-8 клас първото място за своето пожелание взе петокласничката Натали Георгиева от СУ „Отец Паисий”. Второто място беше връчено на Изабел Крамарска, която в момента е в 7 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, третото място беше за Стела Минкова, ученичка в 6 клас в СУ „Отец Паисий”. Наградите бяха връчени от зам.-кмета Люба Кленова, която поздрави участниците за смелостта и активността в конкурса и пожела на всички присъстващи весели празници. От своя страна уредникът на Дома Латинка Щъркелова побърза да сподели желанието си да участва в обявения от Община Самоков конкурс за коледна украса със специално нагласената сцена, на която тя беше поставила всички пожелания, взели поощрителна награда. Тя подчерта, че трудът и творчеството на самоковските деца са най-хубавата и нестандартна коледна украса.

Програмата продължи с награждаване на най-добрите партньори в работата на Младежкия дом през 2017 година. Грамоти бяха връчени на директора на ОУ „Христо Максимов” Антоанета Николова, преподавателя по китара Георги Лазаров и директора на ЦНСТ Иванка Соколова. Отличени също бяха най-активните деца, участници в различните дейности на Младежки дом – Бойка и Давид Калайджийски, Георги Аврамски и Ния Малчева. Наградите бяха връчени от гл. експерт Снежана Дамянова.

На финала гости и участници имаха възможността да си закупят по нещо от ръчно изработените подаръци, направени от клуб „Арт палитра”. Те бяха подредили базар. Събраните средства ще отидат за нуждите на децата от ЦНСТ.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close