РегионалниСамоковСпорт

6200 лв. събраха от благотворително състезание край Бели Искър за болно дете

Анна Манова

Благотворително автомобилно състезание събра на трасето край Бели Искър видни имена в автомобилния спорт в помощ на болно дете. Съботният ден /12 октомври/ бе белязан от топло време, което привлече доста хора на открито край самоковското село и помогна за събирането на сумата от 6200 лв.

Инициативата „Усмивки за Боби“ обедини множество доброволци и любители на атрактивното и по-бързо шофиране. А събраните пари от такси за участие и кутия за дарения са в помощ на малкия Боби от Русе, който страда от Детска церебрална парализа. Детето се нуждае от всекидневна рехабилитация, провеждаща се в родния му град. Семейството събира средства за лечение в Център за деца с увреждания RIBEM – Турция.

Организаторът на събитието е Мартин Нацев, любител на автомобилните шампионати и често влизащ в ролята на спортен фотограф. Това е най-голямата му страст. Така от страничен наблюдател на подобен тип събития този път Нацев се озовава в центъра. В благотворителното автомобилно състезание се включиха около десет автомобила и множество доброволци. А сред участниците бяха Крум Дончев и Георги Янакиев.

Пред вестник „Самоков 365“ инициаторът Мартин Нацев изрази своята признателност, към всички онези, които са му оказали безрезервна подкрепа и към всички участници. Избира точно трасето край Бели Искър, защото му е познато от провеждащи се преди години рали шампионати. Среща подкрепата на Община Самоков и РУ – Самоков. Това му дава увереността, че следващата година да организира благотворително състезание отново на територията на Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close