Обща категорияОбществоСамоков

6 000 лв. събраха на десетия благотворителен кулинарен търг ГЕРБ – жени

Анна Манова

Десета благотворителна кулинарна изложба – търг бе инициирана от организацията на ГЕРБ – жени Самоков. Събитието, което се утвърди като традиционно през годините, е обърнато към една благородна кауза, свързана със семейството и децата. Юбилейното издание се проведе навръх Бабинден, 21 януари.

Начало на празничната програма бе дадено от организаторката на събитието Гиргина Рангочева, която благодари на всички гости за присъствието, подкрепата и присъединяването към благородната кауза. Тя направи и своеобразен отчет за свършеното до момента. Кампанията започва през 2010 г., и сумата от  893,50 лв., през 2018 г. събраните средства надхвърлят малко над 3000 лв. За девет години общата сума е 15 286,50 лв. През последните четири години усилията на дамите от ПП ГЕРБ са насочено основно към семейства с репродуктивни проблеми. Преди това средствата бяха разпределяни и дарявани между семействата на първото и последното бебе на годината. През 2015 година парите са поделени между новороденото бебе и талантливата пианистка и флейтистка Петя Атанасова. Тази година събитието се радваше на още повече гости, партньори и хора с големи сърца, припознали благородната кауза като  близка. В кулинарни търг бяха изложени над 110 изкушения – сладкиши, баници, пици, деликатеси и още множество вкусотии, поднесени по интересен начин. Общата събрана сума на десетото издание на благотворителното събитие е 5 960 лв., като тя надхвърли двойно миналогодишната. На всеки участвал в търга и закупил ястие в знак на благодарност бе връчен плакет.

Последните няколко кампании са обърнати към асистирана репродукция „ин витро” оплождане и желанието на много родители да преборят трудностите и да имат собствено дете. През 2014 – 2018 г. са подкрепили 10 семейства с репродуктивни проблеми. Имат постигнат резултат – едно семейство се радва на бебе. Детенцето вече е на 2 години и 4 месеца, а семейството изпратиха трогателно благодарствено писмо. Едно семейство вече е направило постъпки за осиновяване, а останалите продължават борбата за своя рожба. Поздравителен адрес бе изпратен и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Вярвам, че щом сме тук любовта е чувството, което осмисля живота ни и че толкова положителна енергия, събрана на едно място няма как да не помогне в борбата за рожба”, подчерта Гиргина Рангочева.

Към думите й се присъедини народният представител от Валентин Милушев, който също изрази радостта си от благородното начинание и множеството фирми и частни лица, които с различни кулинарни изкушения са се включили в благотворителния търг. Председателят на фондация „Искам бебе” Радина Велчева за поредна година е част от кампанията и подчерта пред присъстващите колко е важна тази подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми.

 

 

 

По традиция бе отдадено заслуженото на екипа на родилното отделение на МБАЛ – Самоков. Жените от читалище „Просвета”, село Марица, възпроизведоха пред множеството събрали се гости ритуала за празника, като символично измиха ръцете на акушерите и гинеколозите, сред които беше и началникът на отделението  Пламен Спасов. В програмата се включиха певицата Габи Даганова, ТФ „Росица” с ръководител Росица Павлова и „Кати денс” с хореограф Катрин Митева.

Всички кулинарни изкушения бяха предложени на търг. В ролята на водещ на търга беше популярният спортен журналист и телевизионен водещ, със самоковски корени, Станимир Бакалов. С тънко чувство на хумор и наддавания бяха изкупени всички кулинарни вкусотии.

Специални гости на събитието бяха народните представители Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Ася Пеева, Радослава Чеканска, Александър Александров, Светослав Иванов, Димитър Александров, зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, областният управител на Перник и председател на ПП ГЕРБ-Жени – България Ирена Соколова, зам. – управителите на софийска област Галя Георгиева и Николай Николов, кметът Владимир Георгиев, зам.- кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, ст. експерт Снежана Дамянова, общински съветници, представители на бизнеса и участници от местните структури на Долна баня, Костенец и Ихтиман. Десетото юбилейно събитие, което събра над 250 гости, се състоя в приятната обстановка на ресторант „Парк Бистрица”.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close