Долна Баня

5 милиона лева инвестиция в Долна баня

proektЛюбомир Кузев 

На финалната права е реализацията на големият проект за община Долна баня по Програмата за развитие на селските райони, а именно “Развитие на спорта в община Долна баня – реконструкция и доизграждане на спортен комплекс в град Долна баня” на стойност 5 милиона и 778 хиляди лева.
Въпреки топлото време на високи обороти продължават да работят строителите от фирмите изпълнители на отделните обекти в бъдещия наистина голям, красив и многофункционален спортен комплекс в рилския град.
Поозеленило се е вече новото игрище за футбол, довършват се новите трибуни за зрителите, вече се поставят и новите сини пластмасови седалки за запалянковците.
Почти е готово новото помощно футболно игрище, както и новият 25-метров плувен басейн.  Довършват се съблекалните и игрищата за тенис и тенис на маса, както и волейболното и баскетболното игрища, предстоящо е полагането на новата настилка на модерната лекоатлетическа писта. Предстои поставянето на отделните уреди за фитнес на откритата площадка. Монтирана е и модерна детска площадка за малчуганите.
Вече е монтирано и ново модерно външно осветление на обекта.
Благоустроява се и районът около спортния комплекс – асфалтират се улиците и предстои  изграждането на тротоари. Вече са засадени десетки дървета и храсти в района на новия спортен комплекс “Левски” в подножието на Рила.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close