Спорт

5 медала за аеробиката

aerobikaСамоков 365

Още 5 медала ще добавят в своята витрина гимнастиците на Самоков от силния Международен турнир в Унгария, наричан “малко Европейско” и от Националния турнир в Боровец.

Групата 12-14 години, в състав: Камелия Петрова, Весела Вукова, Лидия Ангелова, Магдалена Драганова и Стела също станаха бронзови медалисти. Тройката е на 4-та позиция; 4-ти са и Тройката 9-11 – Иванина Вукадинова, Лина Гаврилова и Джована Ангелкова и момичетата от клас Б – Елена Петрова и Надя Петрова. При девойки младша възраст, 6-та е Ива. В индивидуалните надпревари за момичета 7-8 години нямаше финалистки. Надя Паунова изигра безупречно своето съчетание, получи заслужено висока оценка, но бе единствената участничка при жени над 18 години в турнира, поради което не взе златен медал, а само грамота.

Отборът по спортна гимнастика от клуб „Самоков“ в Боровец бе предвождан от треньора Диана Борисова. Другият наставник, Калоян Калоянов, бе с тримата гимнастици от възрастова категория 15-17 г., които предпочетоха да направят генерална репетиция на готовността си за Европейското първенство на изключително силния турнир в Унгария, наречен от мнозина „малко Европейско“.

Двойката Анита Гаврилова/Ангел Казаков бе безспорен фаворит и се окичи със злато. Тройката съставена от тях двамата и Синтия-Мари Ангелова се нареди на 4-та позиция, Анита и Ангел също останаха 4-ти в индивидуалната надпревара. Синти е непосредствено след финалистите на 9-то място. Ще очакваме нови победи от гимнастиците от Самоков на Европейското първенство и на предстоящия на 21 ноември нов турнир, в рамките на проявите от “София – европейска столица на спорта”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close