ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

46 души са дали положителен резултат за Ковид – 19 в община Самоков

„Самоков 365“

46 лица са с положителен PCR тест  от началото на тази седмица. Половината от седмичната статистика – 23, са диагностицирани през последните две денонощия. 2689 са новорегистрираните с коронавирус инфекция у нас за последните 24 часа. През изминалото денонощие са направени 11 376 PCR теста. За София област броят на заразените за последното денонощие е 58 души. Това показват данните от Националната информационна система.

Броят на диагностицираните за община Самоков от началото на пандемията стана 380.  Броят на активните лица достигна 130 към тази сутрин. Положителното е, че не скача драстично цифрата на настанените в болницата и през тази седмица тази статистика се вдигна само с 1. Към момента броят на хоспитализираните е 13, на домашно лечение са 118.

Сериозен скок от понеделник до тази сутрин има в данните на лицата, поставени под карантина. За последните пет дни под карантина са поставени 12 лица. За същия период е изтекла карантината на 28 лица. Към данните от тази сутрин под карантина са 187 лица. От началото на извънредното положение под карантина са преминали 1812 лица, на 1601 е изтекла. Няма промяна в цифрите на излекуваните и починалите. От края на миналата седмица до момента броят на излекуваните е 238, битката с болестта са загубили 11 човека.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close