РегионалниСпорт

Александрина Кашинова е спортист номер едно на Самоков за 2021 година

Самоков 365

На официална церемония бяха отличени заслужилите спортисти, отбори и треньори на Самоков.„Отбор на годината” стана баскетболният клуб „Рилски спортист” – мъже, носител на купата на България за 2021, носител на Суперкупата на България за 2021, Вицешампион на Националната баскетболна лига, участници на осминафиналите на ФИБА ЮРЪП КЪП за сезон 2020-2021.

На второ място в класацията е отборът на девойките до 16 г. на баскетболен клуб „Рилски спортист“, които станаха републикански шампиони в своята възраст.Трето място за малките футболисти на футболен клуб „Рилски спортист – Самоков“, които станаха победители в два футболни турнира през годината – „Купа Южно Черно море“ и „Самоков-Боровец“. Достигнали и до четвъртфинал на „Анталия Къп“

Тази година бяха присъдени две награди „Треньор на годината”. Призът получиха треньорът на мъжкия баскетболен отбор на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров и треньорът на отборът по борба Николай Кашинов. На трето място бе класиран дългогодишният треньор по лека атлетика Костадин Чифлиджанов

„Спортист на годината” на Самоков за 2021 година е Александрина Кашинова. Състезателката на клуб по борба „Рилски спортист” с треньор Николай Кашинов е пета На Европейското първенство при жените, има спечелен сребърен и бронзов медал от Държавния лично-отборен шампионат и Държавното лично първенство в същата категория.

На второ място в годишната класация е Вивиан Кръстева. Състезателката на клуб „Рилски атлет”, с треньор Костадин Чифлиджанов, завоюва четвърто място на Балканския шампионат в Истанбул за девойки под 20 години в дисциплината седмобой, постигайки резултат от 4300 точки, който е втори в ранглистата на България за последните 16 години. С две шампионски титли от Държавните първенства в зала – седмобой и петобой и четири вицешампионски титли на скок дължина и 100 метра. Стипендиант на община Самоков за 2021г.

На трето място в класацията за „Спортист на годината-Самоков 2021” е Иван Стаменов. Състезателят на клуб по бокс Самоков е републикански шампион при мъжете, категория до 90 кг.

Четвърта сред десетте най-успели спортисти на Самоков за 2021 година е Неда Пенчева – сноуборд. Състезателка на спортен клуб „Бороборд – Самоков” е републикански шампион при жените и девойките в дисциплината слоупстайл. Има два златни медала от международно състезание FIS Маврово в Македония и златен медал от купа „Мальовица“.

Петият „Спортист на годината – Самоков 2021” – Десислава Иванова е състезателка на клуб по борба „Рилски спортист”, записала в актива си 5-то място от Европейското първенство при момичетата, трето място на Балканско първенство, първо място от Държавния лично-отборен шампионат и трето място от Държавното лично първенство.

Шести в класацията „Спортист на годината” е Боян Софин – ориентиране. Състезател на клуб по ориентиране „Соколец“ в най-престижната възрастова група в ориентирането – „Мъже 21 Елит“. През 2021 година печели два сребърни и два бронзови медала от Държавното първенство по ски ориентиране, шест златни и един бронзов медал от различни купи и осмо място на купа „България“ – най-престижното многодневно международно състезание по ориентиране на Балканите.

На седмо място в класацията е Радослав Кърнолски – борба. Състезател при кадетите на клуб по борба „Рилски спортист”. С второ място от Балканско първенство и бронзов медалист от Държавно лично първенство.

Осмият Спортист на годината е Даниела Йорданова – ски бягане. Състезателка на ски клуб „Рилски скиор”, девойки старша възраст. Завоювала пет златни, два сребърни и четири бронзови медала на Държавното първенство и купите „Самоков“ и „Велинград“.

На девето място в класацията „Спортист на годината – Самоков 2021” е Добрин Даркев – борба. Състезател на Клуб по борба „Рилски спортист”. С пето място при кадетите от Балканско първенство и две трети места от Държавния лично-отборен шампионат и Държавното лично първенство.

Десетият „Спортист за 2021 година на Самоков” е Яна Попова – сноуборд. Състезателка на спортен клуб „Бороборд – Самоков през изминалия сезон е спечелила четири златни медала от FIS в Маврово, Македония, три златни и един сребърен медал от Държавно първенство. Ученичка в Спортно училище „Никола Велчев“ и стипендиант на община Самоков.

Бяха връчени и поощрителни награди за спортист на Марио Матиканов – ски бягане. Състезател на ски клуб „Александър логистик”. Завършил сезона с четири златни, четири сребърни и три бронзови медала от Държавни първенства и купите „НСА“, „Самоков“, „Велинград“, „Амбарица Троян 2020“, както и пето място от Балканска купа по ски бягане. Константин Савчов –сноуборд. Състезател на спортен клуб „Бороборд – Самоков“. Спечелил осем златни и един сребърeн медал.Иван Зарев – биатлон. Състезател на спортен клуб „Боровец 2016“. За изминалия сезон има завоювани два златни, един сребърен и един бронзов медал.Ивелин Машов – ски бягане. Перспективен състезател на ски клуб „Рилски скиор“, първенец от Държавното първенство.Атанас Терзийски  Състезател на клуб по борба „Рилски спортист“, ученик в СУ „Никола Велчев“, Атанас завоюва един златен и един сребърен медал от Държавен лично отборен шампионат и Държавно лично първенство.Васил Киров, състезател на Футболен клуб „Рилски спортист 2011“. Въпреки своите 11 години Васко играе и с отборите 2005 и 2007. Изключително талантлив футболист, основен халф и много добър реализатор.

Поощрителните награди за треньор получиха Маргарита Маринкова – треньор на отбор по баскетбол, девойки до 16 години, които станаха републикански шампиони. Христо Ахтаподов – треньор в спортен клуб „Бороборд – Самоков“. Отличен за цялостната му работа през изминалия сезон.Божидар Димитров – обещаващ млад треньор по ски бягане в ски клуб „Рилски скиор“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close