Самоков

4 240 лв. достигна месечният наем за заведението в Крайречния парк

Анелия Балабанова

4 240 лв. достигна месечната наемна цена за Панорамното кафе в новоизградената крайречна зона. Обектът не е влязъл официално в експлоатация, но желаещи за стопанисването му не липсват. Общо 9 бяха кандидатите, подали документи за участие в тръжната процедура – фирма „Варошкини ПБ” ЕООД, представлявана от Петър Варошкин, „Корект 92” ЕООД с управител К. Атанасов, ЕТ „Симеон Благоев – СЕМОЛ”, „Агроинвест 86” ООД, „Лира макс” ООД, „Миги бел” ЕООД, „Ас Строй Янко Славчев”, „Брадърс” ООД и „Дева ММ”. С решение на Общинския съвет от месец бяха определени условията и реда за участие в наддаването. То беше проведено от комисия с председател Васил Сайменов – зам.-кмет, в състава на която влизаха още Ангелина Вангелова – юрист и секретар на Община Самоков, инж. Б. Бодурова – директор Дирекция ХДЕТТОС, представители на общинска администрация и Катя Янакиева – общински съветник.

Заведението, обект на внимание по време на проведения търг представлява едноетажна сграда със застроена площ 106 кв. м. Същата разполага със зала за посетителите с площ 60.97 кв.м. с бар и 43 седящи места. Включени са и два санитарни възела, единият с възможност за достъп на лица с увреждания. Също така кухненски тракт /11.78 кв.м/ и склад /7.51 кв.м/. Интериорът на сградата позволява осигуряването на удобна, практична и функционална експлоатация. Обектът е с атрактивен външен облик – плосък, бетонов покрив със съответните изолации, фасадите са с топлоизолация, обработени са с бяла и цветна мазилка и частична облицовка с дялан камък. Към Панорамното кафе е изградена мембранна тента със застроена площ 163.00 кв.м., която позволява пред обекта да се разполагат маси и столове за сервиране на открито. Към настоящия момент заведението не разполага с необходимото обзавеждане и оборудване, които да обезпечат работния процес и с цел нормалното му функциониране бъдещият наемател трябва да осигури такива.

Първоначално определената цена за наемането му, съгласно решение 814 на ОбС – Самоков от 23 март 2017 г. беше в размер на 800 лв. без ДДС и 5-годишен срок на експлоатация. Търгът приключи при последна потвърдена цена 4240 лв. от кандидат номер 6 – „Миги бел” ЕООД. Със сигурност обектът успя да прикове общественото внимание, тъй като е разположен на доста стратегическо място – в западната част на Крайречния парк, близо до р. Искър. Очаква се районът да се превърне в предпочитана дестинация за разходка, отдих и почивка през лятото. Това обуславя и засиления интерес към заведението, около което със сигурност десетки посетители ще потърсят прохлада в горещините.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close