Обща категорияОбществоРегионални

350 самотни и нуждаещи се получиха хранителни продукти за Великден от кампанията „Бъди човек”

 

Анна Манова

Близо 350 самотни и нуждаещи се възрастни хора получиха пакети с хранителни продукти в навечерието на големия християнски празник Великден. Това се случва за поредна година благодарение на благотворителната кампания „Бъди човек”.

Инициативата, станала традиционна за Самоков, се провежда два пъти в годината – по Коледа и Великден. Тя се  радва на засилен интерес от страна на доброволци, желаещи да помогнат на възрастни хора като им осигурят най-необходимото, за да бъде по-богата трапезата за празника. Организаторът на събитието – младият самоковец Радослав Христов и всички включили се доброволци са водени от идеята, че не може да се помогне на всички, но всеки може да помогне на някого. Точно това превръща „Бъди човек” – Самоков в една от най-успешните кампании в цялата страна. Само за сравнение през 2017 година бяха раздадени 270 пакета в Самоков и околността, а тази година броят им надхвърля 350. Това е ясен сигнал, че хората са с отворени сърца към доброто. Благотворителната акция не цели събиране на средства, а закупуване на базисни хранителни продукти – ориз, олио, брашно, боб, леща, захар, лютеница, консерви и традиционното за празника – козунаци.

Тазгодишната кампанията стартира през месец март, а събирането на продуктите се осъществи на 3.04 и 4.04. в спортна зала „Арена”. Продуктите бяха занесени до домовете на нуждаещите се в Самоков и селата на 4 април. Като козунаци и сладки неща бяха дарени на Дома за възрастни хора и на децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Това, което сподели Радослав е, че още в момента на обявяването на старта на кампанията с него са се свързали над 200 души. Една не малка част от тях са от различни точки на страната.

„И на този Великден ще има щастливи хора! И това е благодарение на всички онези, които се включиха и показаха, че не е трудно да бъдеш човек! Много съм доволен и тази година от кампанията. Успяхме да направим над 350 пакета с хранителни продукти и съответно да зарадваме възрастни, самотни и нуждаещи се в навечерието на големия празник. Интересното тази година беше, че с мен се свързаха хора от други градове. Една част имаха желание да се включат в нашата инициатива, а на други обясних за принципа на кампанията и как да я организират в своя град.

Изключително съм благодарен на всички самоковски фирми и техните собственици, които не ни пропуснаха и тази година. Благодаря за отзивчивостта на управителя на спортна зала „Арена” Красимир Димитров, че винаги ни осигурява безвъзмездно помещение, в което да съхраняваме продуктите. Благодаря на хората с големи сърца. Нуждаем се от повече като вас. Продължавайте да дарявате добро. Весели празници на всички!”, каза пред „Самоков 365” развълнуваният организатор Христов.

В благотворителната кампания и тази година се включиха самоковски фирми, към тях е фирма „Си комерсиал 7”, с активното участие на всички цеховете за производство на рула, бисквити, сладкиши и административният отдел. Сериозна подкрепа оказа и софийската фирма за подбор на кадри HRS- България. В кампанията се включи и СК по бoкс- Самоков. Следващата кампания ще бъде за Коледа.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close