Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

320 пакета раздадоха доброволци от „Бъди човек“  за Великден

Анна Манова

Общо 320 пакета с хранителни продукти раздадоха доброволците от „Бъди човек“ този Великден. Пакетите достигнаха до нуждаещи се и социално слаби хора на територията на цялата Община Самоков.

В тазгодишната кампания се включиха активно Националният отбор по баскетбол за девойки до 16 години и баскетболният отбор на треньора Рудева. Те, заедно с останалите доброволци към кампанията, опаковаха пакетите с хранителните продукти. И тази година имаше поставена количка за дрения в магазин „Т маркет“.

„Винаги на Великден кампаниите са по-слаби спрямо Коледа“, сподели един от главните инициатори Радослав Христов. Той допълни, че пакетите включват около дванадесет продукта, като към всеки от тях  задължително има козунак.  А хората, които ги получават ежегодно очакват младите хора с надежда и блага дума. Разбира се, не липсват и малки разочарования.

„Това, което ми направи негативно впечатление на Коледната кампания и сега за Великден е, че докато приготвяме пакетите и ги разпределяме по автомобилите идват хора, които живеят в кв. „Самоково“ и чакат пакети. Даже се карат с нас. Видимо е, че това са лица, които не са в крайна нужда. Имаше и един прецедент тази кампания, жена с чисто нова кола, която спря малко встрани от паркинга на спортната зала и дойде да си иска пакет също“, споделя Радослав Христов.

Но извън тези нелепи ситуации Христов е категоричен, че ще продължи кампанията „Бъди човек“, но ще се върне към първоначалната идея, а именно по-малък брой пакети, но да са възможно по-пълни с разнообразие от хранителни продукти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close