ЗлободневноРегионалниСамоков

32 акта и 2 досъдебни производства са съставени в ромската махала в Самоков

Въпреки забраната за тържества празнували абитуриентски бал

„Самоков 365“

За изминалото денонощие полицията е съставила 32 акта и са заведени две досъдебни производства във връзка с наложените противоепидемични мерки в ромската махала в Самоков.

Актовете на 30 лица са наложени заради участие в групово събиране, честване на абитуриентска. Припомняме, че със заповедта на директора на РЗИ – София област, влязла в сила в първата минута на 18 юни, се забранява провеждането на всякакви групови събирания и масови мероприятия. Тази заповед е основанието за санкциониране на нарушителите.

Два акта са съставени на организаторите по Закона за здравето. Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването се забраняват семейни тържества с участието на повече от 10 лица. Полицията е реагирала и на два сигнала за нарушаване на карантина. След направената проверка са заведени две досъдебни производства.

Четири екипа на РУ – Самоков и четири екипа на Дирекция „Жандармерия” следят за спазването на наложените противоепидемични мерки в Седми квартал.

За момента за носенето на лични предпазни средства, както и за спазване на социална дистанция, струпване на едно място на група от хора и т.н. се правят само забележки, като се предвижда да започне и налагането на глоби.

Общият брой на регистрираните към момента на територията на община Самоков с положителен резултат за Ковид -19 от началото на извънредно положение са 86. Увеличението спрямо статистиката от вчерашния ден е с 10 лица. От тях 5 са на домашно лечение, останалите са приети в болница.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close