ЗлободневноРегионалниСамоков

31 лица са под карантина в Самоков

От днес засилено полицейско присъствие ще следи за спазване на разпоредбите


„Самоков 365”

31 лица в Самоков са под карантина. От РЗИ информираха, че до момента няма регистриран случай на коронавирус на територията на Община Самоков.

Но от днес в града ще има засилено полицейско присъствие от страна на служителите на РУП –Самоков. Това се налага във връзка с разпорежданията на Националния кризисен щаб за спазване на разпоредбите на министъра на здравеопазването. След извършени проверки бе констатирано, че част от разпоредбите не се спазват.

Контролът ще бъде насочен към придвижването на хората навън, като ще се следи за въведената от вчера забрана за движението на повече от двама възрастни. Сериозен контрол ще се упражнява и върху търговските обекти, които имат право да извършват дейност, съгласно актуализираната заповед на министъра на здравеопазването, като трябва да съблюдават разпоредбите срещу струпването на едно място на много хора в близост един до друг. Клиентите трябва да бъдат предупредени да спазват необходимата дистанция и да влизат по един.

Гражданите трябва да са наясно, че абсолютно стриктно ще се следи за спазване на разпоредбите за необходимата дистанция и за неструпване на едно място, както и че органите на реда ще предприемат действия срещу нарушителите. Стриктно ще се следят и хората, поставени под карантина за спазване на карантинния период. Те са подадени от РЗИ към личните лекари, които по телефона следят състоянието им и дали имат проявление на симптоми. Спазването на карантината се контролира от полицията. Сигнали за нарушения се подават на дежурния телефон на полицейското управление.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close