Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

300 пакета на нуждаещи се раздадоха от „Бъди човек” този Великден

Анна Манова

300 пакета на нуждаещи се раздадоха този Великден доброволците от кампанията „Бъди човек”. Тя се провежда за пета година.

Инициативата се  наложи като успешна и се ползва с доверието на множество хора, които под една или друга форма участват в нея и я намират за нещо, което си заслужава усилията. От друга страна тя е очакваният лъч надежда за онези, които са в нужда и на ръба на оцеляването с минималните си доходи. В тазгодишната кампания се включи й авторката Мартина Дечевска, която дари 100% от приходите от дебютния си роман „Самота” в името на каузата „Бъди човек”. Младата дама, макар да не е от Самоков и от години да живее в чужбина, е участник макар и от дистанция за втори път в инициативата.

Основен инициатор и тази година е самоковският ентусиаст Радослав Христов, който не пести сили, време и контакти, за да въвлече повече доброволци в благородната инициатива. И тази година такива не липсваха. А една от стаите на втория етаж на спортната зала  „Арена” бе препълнена с разнообразни хранителни продукти – козунаци, брашно, захар, олио, салами, консерви, плодове, сладкиши. Те бяха направени под формата на пакети. Това, което подчерта Радослав е, че до този момент никога не е ставало дума за пари,  всичко опира до желание да помогнеш на ближния и да му подариш поне малко радост в навечерието на един такъв голям християнски празник като Великден. Кампанията се радва на голям успех и за Коледа. Като желанието на Христов е двете инициативи да имат възможността да обнадеждят възможно повече хора, които да усетят, че някой е помислил за тях.

„Тази година успяхме да направим 300 пакета, които бяха пълни с продукти. Включиха се около 13 доброволци и множество хора, които се отзоваха с базисни хранителни продукти. Хората ни очакваха с радост и нетърпение. Искам да благодаря на всички, че с общи усилия направихме успешна и тази кампания „Бъди човек”. Пожелавам светли празници на всички!”, сподели организаторът Радослав.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close