Волейбол

3 точки за “Марек” в Шампионка лига

Снощи(15.11) ВК „Марек” победи испанския „КАИ Торуел” в Арена „Самоков”, пред около 1500 зрители. Това е първа победа за българския тим в Шампионска лига. Мачът бе трети за българите в Шампионата на Европа. Макар и по-млади и неопитни от испанците, дупничани доказаха, че са не по-малко добри. Тяхната неопитност им изигра лоша шега в първия гйм, но те успяха да се оттърсят от напрежението и доказаха класата си.

Мачът не започна добре за домакините, които изостанаха с 4:1, но блокада на разпределителя Гьорги Гьоргиев сякаш вдъхна живот на отбора и резултатът стана 6:4 в полза на българите. Все пак играта продължи на приливи и отливи и първото техническо прекъсване дойде при точка преднина за гостите.  След почивката нашите отново изостанаха с няколко точки, но бързо наваксаха и второто прекъсване дойде при 3 точки преднина за тях. Дупничани бяха доминиращият отбор, но при 24:20 изпуснаха 4 геймбола, гостите наваксаха разликата и дори взеха гейма с 26:28.

Българите започнаха втория гейм плахо, докато на сервис не застана Димитрий Бахов, чийто добър начален удар и добри блокади помогнаха първото техническо прекъсване да дойде при 3 точки преднина за домакините. До втората почивка нашите държаха разликата, след това не позволяхава на гостите на играят своята игра. В края на гейма публиката отново изтръпна, защото грешките от първи започнаха да се повтарят, но момчетата се взеха в ръце и не позволиха случилото се по-рано да се повтори. Така дупничани изравниха резултата и мачът започна отначало.

Третият гейм отново, като неписано правило, започна зле за нашите, но те бързо се окопитиха и не позволиха на гостите да се откъснат в резултата. Капитанът на отбора – Тодор Вълчев отново показа класа, направи аз, след това затрудни посрещането и заби няколко точки, за да може второто прекъсване да дойде при 4 точки преднина за българите. Тази част завърши при резултат 25:20.

В четвъртия гейм гостите опитаха да се върнат в мача и да вземат повечето точки, но дупничани не им позволиха като обърнаха резултата благодарения на няколко добри спасявания и добрата игра на блокада. Така нашите се поздравиха с първата си победа в Шампионата на Европа и взеха първите си 3 точки.

Статистиката показва по-добра игра на блок от наша страна – цели 18 блока, което до голяма степен се оказа и решаващо за изхода на мача.

Невероятен мач направи Тодор Вълчев, които като истински капитан взе нещата в свои ръце и записа в актива си цели 32 точки. Златан Йорданов добави 11, като имаше и много добри прояви в защита. Димитрий Бахов заби 13, Борислав Апостолов 10, а Костадин Гаджанов 7. Плеймейкърът на отбора – Гьорги Гьоргиев записа 4.

Следващата седмица дербито ще се повтори, но този път на испанска земя. Дано нашите момчета излязат без притеснения и повтория вчерашния успех.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close