Обща категорияОбществоРегионални

3 175 лв. събра организацията на ГЕРБ-жени в Самоков от благотворителния кулинарен базар

Жанета Димитрова

На 22 януари една добра кауза обедини хора от различни възрасти и професии. За девета поредна година организацията на ГЕРБ-жени в Самоков организира благотворителен кулинарен базар. Събитието се проведе във фоайето пред офиса на ГЕРБ / при художествена галерия „Проф. Васил Захариев”/, а в него се включиха учениците от Професионалната гимназия по туризъм, хотелиери и ресторантьори, хора с афинитет към сладкарството и доброволци, направили по нещо скромно, но с желание да помогнат. Тазгодишната събрана сума е 3 175 лв., с около 700 лв. повече от миналата година, последните три години събраните пари се даряват в помощ на семейства с репродуктивни проблеми. Благотворителната кауза до момента е дарила едно семейство с радостта да имат собствено бебе. Тази година една част от средствата ще отидат за бебета, родени в Община Самоков.

Превърнало се в традиция, събитието тази година се радваше на огромен брой посетители и участници, които едва побраха гозбите си на отделеното за тях пространство. Специални гости на благотворителния базар бяха народните представители Валентин Милушев, д-р Александър Александров, Васил Цветков, Радослава Чаканска, управителят на МБАЛ-Самоков д-р Красимира Ковачка, екипът на д-р Спасов, зам.- кметът Сия Шехтанова, кметът на Панчарево – Димитър Сичанов и представители от Община Костенец, поздравителен адрес бяха изпратили жените от фондация „Искам бебе“. За добър знак бе отчетено закъснението на д-р Кънчева, израждала бебе по време на събитието. Част от събраната сума ще бъде дарена на семейството на новороденото. Бабите от село Доспей, по традиция, пресъздадоха постановката „Бабинден“ и изпяха народна песен, с която поздравиха всички присъстващи.

Представителят на ГЕРБ-жени Гиргина Рангочева сподели избрани моменти от книгата на Мадлен Алгафари – „Приказки за пораснали деца“, апелирайки всички присъстващи да съхранят най-важното  в своя живот – любовта.  „Благодаря Ви, че сме заедно за девета поредна година, че оценяваме значимостта на семейството и на най-важното в него – децата. Ние инициаторите и организатори на благотворителното събитие от политическа партия ГЕРБ-Самоков, поставяме в центъра на кулинарната изложба-базар семействата с репродуктивни проблеми. Нека им помогнем да станат родители, висшата емоция на тази земя, висшето проявление на любовта. Бихме всички рекорди от предишните осем години, толкова много хора, които споделят любовта, които обичат и за тях любовта и семейството са важни, а децата са нещо незаменимо и приказно“ отправи благодарност към присъстващите г-жа Рангочева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close