Обща категорияРегионални

От края на април започна ремонт на тротоарите в Самоков

Самоков 365

Ремонтът се извършва в изпълнение на сключения договор по проведена обществена поръчка за избор на изпълнител „За благоустрояване и основен ремонт на тротоарни настилки и други обществени пространства в община Самоков”. Обособената позиция за ремонт на тротоари  се изпълнява от  фирма „Инвестстрой 57” ЕООД. Договорът е на стойност 395 083 лв. без ДДС. От края на миналата година фирмата започна подмяна на тротоарната настилка на ул. „Отец Паисий”. На част от улицата бяха ремонтирани тротоарите и поставени цветни павета. Останалата част от тротоарните площи бе оставена за тази година, тъй като имаше заявени и предвидени изкопни дейности. От тази седмица фирмата поднови работата си по тази улица.

Миналата година част от дърветата по улицата бяха махнати тъй като са болни и в голямата си част вече изгнили отвътре. От друга страна корените на дърветата са толкова прораснали, че са разместили бордюрите и плочките и почти са стигнали до асфалта на улицата. Като по-рентабилно и ефективно се е взе решение дърветата да бъдат отрязани, предстои дънерите изкоренени. На новата тротоарна настилка ще бъдат оформени пространства за засаждане на нови дървестни видове, подходящи за градска среда.

Поръчката в тази позиция предвижда още извършаването на ремонт на тротоара на ул. „Търговдка”, където ще бъдат поставени унипавета и ремонт на тротоара на ул. „Македония”, като ще бъдат поставени плочки и оформен джоб с места за паркиране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close