РегионалниСамоковСпорт

24 медала и 5 купи спечелиха самоковските ски ветерани от Държавно първенство в Пампорово

Анна Манова

Силно представяне направиха скиорите от  СК „Рилски скиор“ от участието си в Държавно първенство по ски за ветерани, което се проведе между 30-31 март в Пампорово. В надпреварата се включиха над 400 състезатели от цялата страна и  44 ски ветерани от местния клуб.

Самоковските ветерани спечелиха общо 10 златни, 8 сребърни и 6 бронзови медала, както и 5 купи. Състезанието се организира от Българска мастър федерация, с председател олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова.

Два златни медала в актива на клуба донесе Маргарита Коцова, която е най-възрастният участник. Коцова е на 83 години и все още е активна в спорта.

„Маргарита притежава такъв спортен дух, че могат да й завиждат даже и младите спортисти“, подчертаха от клуб „Рилски скиор“.

Златни медали за клуба донесоха още Любомир Попов, Петър Ангелов, Борислав Банков, Любомира Сакалийска, Тодор Машов, Антон Кирчев, Иван Бирников. Тук сред медалистите фигурират и двама световни шампиони от Светоното състезание за ветерани – Тодор Машов и Антон Кирчев.

Два сребърни медала за СК „Рилски скиор“ спечели  Виолета Гамалова, а по един донесоха Мария Унджиева, Петър Милушев, Николай Николов, Нели Димитрова, Красимира Симитчийска и Йорданка Стоичева.

Бронзови медали завоюваха Валентин Милушев, Димитър Стамболийски, Светла Стоянова, Красимира Симитчийска, Николай Кроснев и Васил Калпачки.

„Благодарим на всички за достойното представяне и участие. Всеки един от клуба е допринесъл за общото класиране. Изказваме нашата благодарност към фирма „Бороспорт“ АД, която ни предостави лифт карти, за да можем да се подготвим за състезанието. Благодарни сме за финансовата подкрепа от страна на Община Самоков“, сподели пред „Самоков 365“ секретарият на клуб „Рилски скиор“ Лилия Кръстева.

„Искам да допълня и нещо важно. На финалната вечер, когато се събрахме всички ветерани, поставихме кутия за събиране на средства за нашия приятел Георги Гончев. Знаете, че той претърпя инцидент наскоро в Банско и сега са му необходими средства за лечение. Ние успяхме да съберем сумата от 5450 лв. Оставяме и банкова сметка и нека всеки, който има възможност да се включи и да помогне“, призова ски ветеранът Иван Банков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close