ЗлободневноРегионалниСамоков

23- годишен мъж запали къщата на баща си в Доспей

„Самоков 365“

23-годишен мъж подпали дома, в който живее в самоковското село Доспей. Сигналът за палежът е получен вчера рано сутринта на телефон 112. На адреса веднага били изпратени служители на РУ-Самоков и Районната служба „ПБЗН“. След потушаването на огъня е извършен оглед на местопроизшествието.

В хода на разследването за причините за пожара е установено, че е изгорял приземният етаж на триетажна къща. Виновник за палежа е 23- годишният Иван Прасков, който сам обитава къщата на неговите родители. По думите на бащата Георги Прасков това не е първи подобен случай, предизвикан от неговия син. Преди няколко години е бил в основата на запалването на третия етаж от същата къща. Младежът е лежал пет пъти в клиники за психично разстройстово, това споделя бащата. И всеки път излизал от там с различни диагнози, една от които е шизофрения. Майка му също живее в Доспей, но в друго жилище, по думите на Георги Прасков тя има проблеми с алкохола и създава също проблеми. Бащата има друго семейство в Самоков.

Подавани са редица жалби до прокуратурата заради множеството вандалски прояви на момчето. По последният случай Иван Прасков е задържан с полицейска мярка в рамките на 24 – часа и вече е освободен.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close