ОбществоРегионалниСамоков

226 ученици се включиха в Световния ден на ходенето

„Самоков 365“

Общо 226 ученици от ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Митр. Авксентий Велешки“, ОУ „Христо Максимов“, СУ „Никола Велчев“, ПГ по туризъм и ОбУ „Неофит Рилски“ участваха в инициативата, посветена на Световния ден на ходенето. Община Самоков се включва в кампанията на Българска асоциация „Спорт за всички“, която се организира за 27- и пореден път.

Учениците направиха пешеходен преход от новоизградения „Пъмп трак“ в двора на Спортното училище, през парк „Лаго“ до „Чакърови поляни“ и обратно. Трасето за ходенето е достъпно за всички желаещи, без ограничения във възраст, пол и ниво на физическа подготвеност, както и за хората в неравностойно положение.  Хубавото октомврийско време и ентусиазмът на участниците превърнаха инициативата в едно зареждащо преживяване.

Световният ден на ходенето е част от Националната програма на БАСВ  за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close