ОбществоРегионалниСамоков

2222 лв. събраха от благотворителен концерт в помощ на семействата от Говедарци

„Самоков 365“

2222 лв. е събраната сума от състоялия се снощи на сцената на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ благотворителен концерт в помощ на двете семейства от Говедарци. Главен „виновник“ за събитието, продължило повече от два часа, е самоковският изпълнител Валентин Адреев, познат от дуета „Рилско цвете“.

Адреев има личен мотив да помогне, самият той е родом от село Говедарци и познава двете семейства, на които домовете изгоряха при пожар миналата седмица. Затова идва и бързото решение да допринесе като организира концерт, с участието на множество изпълнители и танцови състави. Водещ на събитието бе Венеса Кроснева.

В концерта взеха участие солистът на „Мистерията на българските гласове“ Виолета Маринова, Светослав Стойчев, Антония Рангелова, Алекс, Валентин Андреев, Галя Асенова, Теа Димитрова, Силвия Владимирова, ТФ „Възраждане“ и др.

Валентин Андреев закри концерта с няколко свои изпълнения, като побърза да благодари на всички, които допринесоха с таланта си да се помогне на две семейства останали без дом на прага на зимните месеци.

Към момента доброволци и фирми са започнали стъпки по възстановяване на къщите, а семействата се нуждаят от финансови средства.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close