ЗлободневноОбществоСамоков

22 са новорегистрираните случаи на COVID-19 през изминалите три дни

159 лица са под карантина, съставени са 24 акта  

„Самоков 365“

Новорегистрираните с положителна проба за COVID – 19 в изминалите три дни за община Самоков са 22. Под карантина са 159 лица.

С това статистиката на активните случаи на територията на цялата община стана 99. От тях 33 са настанени в болницата, а 66 са поставени на домашно лечение. Така статистиката за развитието на коронавируса у нас от началото на извънредното положение за общия брой на лицата от Самоков с положителен PCR е 115. От тях до днес 14 са излекувани.

За излекувано се смята лице, дало след изтичане на карантината отрицателен PCR. От Общинския кризисен щаб призовават гражданите да подходят отговорно и да носят в закрити обществени пространства лични предпазни средства.

От днес  собствениците на търговски обекти трябва да изискват клиентите им да влизат в обектите с маски, а персоналът е  задължен да ползва лични предпазни средства. Добре е да не се позволява струпването на много граждани в обектите.

В сградата на общината се затяга пропускателния режим, като не се допускат влизането на граждани по етажите, а в преддверието на общината, чакащите за обслужване за фронт офиса или за консултация с общински служител не трябва да бъдат повече от шест. При увеличаване броя на заразените се обмисля да се издаде заповед, с което препоръките ще имат задължителен характер.

През почивните дни продължи контрола по спазването на противоепидемичните мерки в Седми квартал, наложени със заповедта на РЗИ. Полицията е санкционирала лица, които не носят маски на територията на квартала, както и са извършили проверки за спазване на карантина. Съставени  са 24 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close