ОбществоРегионални

21 работодатели и 92 търсещи работа лица се включиха в организирана трудова борса

Самоков 365

Поредна трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда” – Самоков се проведе в сряда /26-ти септември/. Тя беше реализирана по проект „Готови за работа” с участието на ключови работодатели от областта на туризма и индустрията. Включиха се общо 21 фирми и стопански организации, сред които „Самел 90” АД, „Захарно петле”, „Бороспорт” АД и част от хотелите в Боровец.  

В деня на борсата със заявки – спецификации бяха обявени 126 работни места: рецепционисти, сервитьори, камериерки, готвачи, пиколо, касиери, гардеробиери, шлосери, стругари, фрезисти, продавачи, медицински сестри, акушери и лекари. 92 търсещи работа лица се включиха в борсата и 64 от тях получиха уверение, че ще бъдат наети на работа при стартиране на туристическия сезон, тъй като отговарят на всички изисквания на работодателя.

Всички присъстващи работодатели бяха запознати с възможностите за кандидатстване по действащите програми на ОП „Развитие на човешките ресурси”, а търсещите работа лица за обявените свободни работни места от София област, София град, както и възможността за работа по обявените позиции по EURES. Във връзка със Споразумение за сътрудничество между Министерство на отбраната и Агенция по заетостта присъстваха трима представители от Военно окръжие I степен – София, които презентираха военната професия и дадоха разяснения за постъпване и реда за кандидастване. Доволни сме, така Венета Галева – началник на Дирекция „Бюро по труда” – Самоков обобщи състоялия се форум.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close