Политика

2014 година на живо

urnaЕкип Самоков 365

Посрещнахме само преди два дни Новата 2015 година и си напожелавахме куп неща от здраве, през любов, до нова къща и нова кола.  И все пак – кой, каквото си е пожелал, дано му се сбъдне. Така или иначе сме дали заявката си за шанс и за късмет.

Както и миналата година, така и сега ще направим един кратичък обзор на изминалата  2014, разделен в няколко сектора. Постиженията, гафовете, културата, политиката, спортът – всяко едно звено има с какво да бъде показано пред нас, самоковци, разбира се – извън тормоза на въображението, а стъпвайки здраво на фактите.

Няма да ви затормозяваме с тежки и сложни анализи, ще разкажем за годината такава, каквато си беше.

ПОЛИТИКА

2014 е годината рекордьор по отношение на реализирани самоковски политически   кариери – цели 4-ма депутати. От избори към избори вървяхме тази година, но безпрецедентни по интерес си останаха последните – тези за парламент. Кампанията протече много вяло на фона на изключителните трагедии от наводненията, които сполетяха и продължават да мъчат България.

Разбира се, избори 2014 не бяха принципно различни от други пъти, заради неприкритото пазаруване на гласове, например. Литнаха списъци – кой за кого гласувал и излиза ли бройката накрая. Интересна работа – още по-интересно беше с тарифите, които стигаха от 30 до 50 лева по официални данни на „продалите” гласа си. Разбира се виновни няма, наказани също.  Крайните резултати вкараха в 43-то Народно събрание д-р Красимира Ковачка, Ирена Коцева и Радослав Стойчев. Александър Методиев – Сали, въпреки самоковското си родословие, представлява кюстендилци, които буквално изригнаха толкова мощно, че повлякоха и дупничани след себе си. Промени не последваха. Законът бил такъв. Еталон на върховно безочие.

На четиримата сега се възлагат големи надежди по отношение на силно лоби за нашия град и благоприятно последствие за цялата община от техния престой там. При положение, че безработицата е с едни от най-високите нива в страната, а икономиката е на колене, Самоков има огромна нужда от помощ.

2015 е година, в която ще се проведат местни избори. Тепърва ще нищим кой, кога, как и защо и причинно-следствените връзки към огромната отговорност за бъдещето на града.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close