Култура

20 години училища „Европа” в Самоков

s1_20Анна Манова

В края на месец юли се навършиха 20 години от отварянето на вратите на училища „Европа” в Самоков. Първата учебна година през 1994 г. стартира със 175 ученици. Като през годините начинът на преподаване и интензитетът на курсовете се определя от потребностите на желаещите да изучават чужди езици. По този начин се дава възможност в обучителния процес да се включат ученици и възрастни, както и да се извършват корпоративни обучения. „Около 40% от дейността на училища „Европа” е свързана с фирменото обучение. Като се стараем на всеки отделен клиент да предложим обучение, удовлетворяващо в максимална степен неговите нужди и изисквания”, споделя Виолета Христова, ръководител на учебната база в града.

Училища „Европа” са лицензирани от Съвета на Европа за издаване на Европейско езиково портфолио и са отличени с Европейски езиков знак за качество от Европейската комисия.  Освен това училищата са изпитен център на университета в Кембридж, като защитените и получени сертификати са валидни за всички университети в света. На местно ниво училище „Европа” от няколко години работи с Бюро по труда, по програмите за заетост на работещи хора „Аз мога повече”. Като от тази преференция са се възползвали повече от 200 души до този момент.

Училища „Европа” предлагат целогодишно обучение /от 1 октомври – 31 май/ за деца, ученици и възрастни, както и интензивни 3-месечни курсове, летни курсове и занимални, модулно обучение за общи и професионални цели, сертификатни класове, езикови лагери и обучение в чужбина.

„Работим с преподаватели филолози. Като от 8 години обучаваме децата в предучилищните групи в детските градини в града. И когато тези деца започнат 1- ви клас имат бонус от 30 часа безплатно обучение в училище „Европа”. Като от 2-ри клас вече минават с такса, но преференцията тук е друга- единият от родителите може ако желае да се възползва от 60 часа безплатно обучение. Предлагаме и услугата разсрочено плащане на такси, за по-голямо удобство на избралите училище „Европа”, обясни В. Христова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close