Слайд категория

2 млн. лв. за рехабилитация на пътя Самоков-Ихтиман

samokov-ihtiman2 милиона лева ще бъдат отпуснати от държавния бюджет за рехабилитация и реконструкция на път ІІІ – 822 Самоков – Живково – Ихтиман. Това стана ясно от страницата на Министерство на финансите Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

„Самоков 365“ неколкократно алармираше за опасното състояние на пътя и на няколко пъти изпращаше запитвания към Агенция „Пътна инфраструктура“ дали и кога се предвиждат ремонти на ужасяващото трасе.

На места настилката съвсем е изчезнала и пътят се е свлякъл в дерето, като дълбочината на дупките е такава, че при влизане в тях може да се спука гума или дори да се счупи джанта. Движението на тежкотоварните автомобили допълнително усложнява обстановката. Често пъти се случват и релни възможности за ПТП, защото шофьорите карат по средата на платното, в опит да избегнат дупките.
След официалната информация от Министерство на финансите, стана ясно, че финансирането на рехабилитацията на пътя Самоков – Живково – Ихтиман вече е осигурено.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close