Спорт

2 от 2 за аеробиката

aerobikaИ във второто за годината Международно състезание, с ранг на Световна купа за юноши и девойки в Екс-ле-бен Акуе – Франция, състезателките на клуб „Самоков”, с треньори Калоян Калоянов и Диана Борисова регистрираха успех.

В квалификационния ден групата на възраст 15-17 оглави класирането, тройката бе 2-ра, Синтия-Мари Ангелова 11-та, Анита Гаврилова след нея в индивидуалните надпревари. На финалите групата в състав: Анита Гаврилова, СинтияМари Ангелова, София Вададжийска, Емилия Будинова и Мари Босилина се окичиха със сребърните медали. Тройката в състав: Синти, Анита и Еми спечели бронзовите отличия.

Синти се класира 5-та, въпреки оспорваната и многобройна конкуренция. Нашите момичета се справят повече от успешно, независимо че играят за първа година във възраст 15-17. Софи навърши 15 години на 8-ми март, Синти ще стане на 15 на 23-ти май, а Анита на 6 юли. Следващият турнир е в Нове Замки – Словакия, за където други 5 самоковски гимнастички и представителки на останалите български клубове ще отпътуват на 2-ри април.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close