Седмицата

1717 лева събрахме всички заедно за Веско

rojden denВ петък вечерта в Градската художествена галерия отпразнувахме втория рожден денна „Самоков 365”. Тази година събитието беше посветено на благотворителната инициатива в името на Веско Стоянов – талантливото ни момче, чиито творби украсяваха стените на галерията.

Това е изпит по човечност и съпричастност. За това, колко ни е грижа за другите, за хората, които имат нужда от подкрепа. А още повече, когато се касае до едно дете, нашият Веско!

Специално за рождения ден и за него изненада бяха трио „Уникалните гласове”. Тяхното изпълнение придаде изключително свеж образ на празника. Приветствия към нас, рождениците, и към гостите имаше от кмета на Община Самоков и от председателя на Общинския съвет, както и от Ирена Коцева, народен представител от 42-рото НС.

Градската художествена галерия този път беше място за среща на водещите лица в града, на медиите, на самоковци, разбрали за каузата ни и решили да помогнат. Тъй като Веско Стоянов е едно изключително скромно дете, творбите му не се продаваха, пък е трудно да сложиш цена на детското творчество. Те показаха нагледно множеството му таланти, за които бяхме писали преди това. Празните преди това стени на галерията, грееха от неговите произведения – цветя, животни, къщи, гоблени и картички. И всичко това, сътворено от едно 14- годишно момче!

Тъй като мотото на празника беше вместо подаръци, всички събрани средства да отидат за личните нужди на Веско, бяхме постави една символична урна, в която всеки оставяше своята лепта. Или по друг начин казано, понеже стартира предизборната офанзива, да се гласува за Веско – „Подкрепете Веско!” komisiya

Никак не е лошо повечето ни партийни кадри да подадат ръка на подобен тип каузи, обърнати към самоковските деца. Защото нашият Веско не е изключение, а едно затвърдяващо се във времето правило.

В понеделник сутринта в присъствието на тричленна комисия в състав: Екатерина Вададжийска, Петър Трохаров и Николай Николов, разпечатаха урната и сумата, която събрахме всички, възлиза на 1717 лева.

Изказваме благодарности към хората, които се включиха в акцията и издържаха успешно този тест за човечност!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close