ОбществоРегионални

170 лица от уязвими групи ще получат топъл обяд

Самоков 365

Одобрен е проект за „Топъл обяд”, с който Община Самоков кандидатства и получи финансиране. 170 лица от уязвими групи – социално слаби, самотни възрастни, трудноподвижни лица, които не могат да си осигурят прехраната в условията на извънредно положение ще получават топла храна в рамките на 33 работни дни

Проектът е на стойност 16 269 лв. и ще се реализира в периода от 4-ти май до 19 юни.
Това е втория социален проект, в рамките на последните две седмици, който е одобрен и по който Община Самоков ще получи финансиране.

Припомняме, че в началото на миналата седмица беше подписан договор за финансова подкрепа по Компонент 3 на проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” на ОП “Развитие на човешките ресурси”. Проектът е на стойност 300 хил. лв. и чрез него ще бъде предоставена социална услуга на 219 лица.

От началото на извънредното положение беше разширен капацитетът на услугата Домашен социален патронаж, като към нея вече се включват всички възрастни хора, лица с увреждания и лица в неравностойно положение. С помощта на доброволците към Община Самоков бяха раздадени, подготвените от БЧК 144 пакети с храни от първа необходимост, на крайно нуждаещи се граждани в навечерието на Великден. „Социалната отговорност към най-уязвимите граждани е сред основните ми приоритети и съм изключително доволен, че успяваме, в тези дни на изпитания, да подпомагаме и да се грижим за нашите съграждани” – коментира кметът Вл. Георгиев.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close