Самоков

Кариерен форум за ученици „Избери пътя си”

Самоков 365

За втора поредна година учениците от СУ „Отец Паисий“, гр. Самоков с общи усилия създадоха полезно за младите хора събитие. На 22 април в сградата на училището се проведе кариерен форум за ученици  „Избери пътя си”. Гости на събитието бяха ученици и учители от Самоков, София, Ботевград, Симитли и Костенец, а лектори бяха водещи специалисти от страната, които помогнаха на учениците да се подготвят за бъдещия си академичен и кариерен път.
Олга Христова от „Едланта” – консултантска агенция за образование в чужбина, даде ценни съвети на учениците за това как да изберат подходящата за тях специалност. Представител на местната фирма Samel-90 PLC им разказаха за изискванията на работодателите, а от Кариери.бг ги подготвиха за писането на впечатляващо CV и мотивационно писмо. Младежката онлайн платформа YOUTHub сподели с учениците защо е важно да трупат опит чрез стажанство и доброволчество и как могат да го направят, а ВУЗФ Кариери ги подготви за първото им интервю.  Гост-лекторът посъветва младите хора да се възползват от стаж и практика, които предлага съвременната бизнес среда и очерта списък с най-търсените и предпочитани професии.

Организаторите на събитието благодарят на всички участници и нямат търпение да се срещнат отново на подобни бъдещи събития

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close