Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

15-ти традиционен велопоход организираха от читалище „Младост” в първия ден на юли

Иван Шуманов

На 1 юли се проведе петнадесетият традиционен велопоход, организиран от читалище „Младост – 2003” и осъществяващ се с подкрепата на Община Самоков, Българска асоциация „Спорт за всички” и ТД „Рилски турист”. Спортното мероприятие беше подкрепено от РУ – Самоков и РУ – Дупница, които професионално ескортираха групата и се грижеха за нейната безопасност. Участието в колопохода е безплатно и в него мога да се включат хора от всички възрасти. Към организираното мероприятие се включиха и мъжете от фейсбук групата „Велосамоковци”, чиито създател е Ивайло Андреев, който също оказа сериозна подкрепа и помагаше на най-малките участници.

Началото на тазгодишното издание на велопохода беше поставено от организаторите в лицето на ръководството на читалище „Младост – 2003”, заедно със зам.-кметът на Община Самоков г-жа Люба Кленова и г-жа Петя Ахчийска – Аврамова – експерт отдел „Образование, младежки дейности и спорт”.

Традиционният маршрут на велопохода включва Самоков – с. Клисура – Сапaрева баня –с. Овчарци. На водопада е спирката за хапване сред природата, там има винаги осигурен обяд за всички участници. И тази година групата беше съпроводена от микробуси с ремаркета за колелетата, в случай че някой от участниците се почувства изморен. В организираното колоездене се включиха 16 души колоездачи и 7 съпровождащи лица. Участниците се насладиха на красиви гледки, слънчево време, общуваха, грижеха се и си помагаха един на друг, споделяха се вълнуващи истории, а най -малките намериха нови приятели и се върнаха по трасето със самочувствие и увереност, че са направили и участвали в нещо значимо, приятно и изключително важно за тяхното физическо здраве и културно обогатяване!

Всички участници поучиха фланелки с логото на Българска  асоциация „Спорт за всички” и по този начин се включиха в кампанията „Световен ден на предизвикателството”. Също така поучиха и грамоти, които са не само за заслугата, че са изминали геройски разстоянието, но и затова, че те са се предпочели да изберат интересното, полезното, развиващото, пред това да скучаят и да прекарват времето си в еднообразни и обикновени ежедневни и дейности.

Ръководството на Читалище „Младост – 2003 ” изказва своите благодарности на всички, подкрепили спортното събитие – Община Самоков, Българска асоциация „Спорт за всички”, РУ- Самоков, в лицето на гл. инспектор Васил Попов, шефът на КАТ Георги Елин, Станислав Ганджулов, Емил Петров, ТД „Рилски турист” и групата „Велосамоковци”. А на финала си пожелахме да се срещнем отново на 1 юли следващата година отново с настроение и желание.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close