ЗлободневноРегионалниСамоков

15 – годишно момче е пребито брутално от група нападатели

„Самоков 365“

15- годишно момче е пребито брутално вчера от седем – осем нападатели от ромски произход.  Около 20:45 часа снощи бащата подава сигнал в полицията, че непълнолетният му син е брутално пребит. Случката се разиграва към 18:30 часа в района на зала „Арена“ в града.

Пострадалият е Георги Прасков. Той е бил нападнат в един от тъмните ъгли на спортната зала. Сред насилниците е негов съученик, а останалите са по-големи от него. Момчето е транспортирано в болница с хематом на едното око и подутина на ръката, без опасност за живота. В момента той е на домашно лечение. По думите на неговия баща Георги Прасков, извършителите са изчакали момчето и са го пребили не само с удари, но и с метален бокс. По думите на родителите и по разказите на момчето нападателите са извадили нож. Поводът вероятно е старо спречкване и разменяне на реплики, които са довели до инцидента. Родителите на пребитото момче са извадили медицинско и са твърдо решени да си търсят правата в съда.

След бързи оперативно – издирвателни действия полицейските служители скоро установили и задържали извършителя- връстник на пострадалия, известен на инспекторите на Детска педагогическа стая.

Минути преди полунощ служителите на реда се отзовали на друг сигнал за сбиване- в денонощен магазин в града. За срок до 24 часа са задържани трима участници в свадата- на 18, 21 и 22 години от същия град.

По двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 129 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура, съобщават от ОД на МВР София област.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close